Uw privacy

onze zorg

PRIVACY STATEMENT

DALAURO BED & BREAKFAST

Inleiding

Wij nemen uw privacy zeer serieus. Niet alleen als u bij ons bent, maar ook als het gaat om de verwerking van uw persoonsgegevens. Wij gebruiken de gegevens die we van u ontvangen alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet.

‘Wij’ zijn trouwens Laura Lazzarini en Rob Kemmeren, eigenaren van Dalauro Bed & Breakfast, gevestigd aan de Eyserheide 27, 6287 NB in Eys. Prachtig gelegen in het Limburgse Heuvelland, maar dat terzijde 🙂

Persoonsgegevens die wij verwerken, en waarom

Als u, via het contactformulier op deze website, een bericht naar ons stuurt vragen wij om de volgende gegevens:

    • uw naam – zodat we weten hoe we u moeten aanspreken
    • uw e-mail – om antwoord te kunnen geven
    • uw telefoonnummer – omdat bellen soms handiger is

Als u een reservering bij ons plaatst vragen wij daarnaast om:

    • uw adres – omdat we die informatie nodig hebben voor het nachtregister en de factuur
    • uw mobiel telefoonnummer – omdat het soms handig blijkt om op de dag van aankomst nog even contact te hebben; bijvoorbeeld over het tijdstip van aankomst
    • de naam van uw partner / reisgenoot – om de ontvangst net dat tikkie persoonlijker te maken, maar ook voor het nachtregister

En bij het inchecken tevens om:

    • uw geboortedatum (en die van uw partner / reisgenoot) – ook voor het nachtregister (en misschien een verjaardagskaartje 🙂

Tenslotte kunnen we tijdens het reserveringsproces, maar ook tijdens uw verblijf bij ons, notitie maken van persoonlijke voorkeuren. Kleine zaken, die ó zo belangrijk kunnen zijn voor een fijn verblijf. Denk daarbij aan een dieet of allergie, een voorkeur voor een bad of douche, een wens om glutenvrij te eten, maar ook of u slecht ter been bent en misschien een krukje nodig hebt om te douchen. Dit doen wij uitsluitend om u beter van dienst te kunnen zijn. Nu, en in de toekomst.

Wij zullen nooit vragen naar (en dus ook geen notitie maken van) bijzondere persoonsgegevens als religie, etnische afkomst, seksuele gerichtheid, politieke voorkeur, etc. omdat we deze niet relevant achten voor het leveren van onze gastvrijheid.

Bewaartermijn 

Wij bewaren uw gegevens zo lang als nodig is om de doelen te realiseren waarvoor ze waren verzameld. Waaronder het genieten van onze gastvrijheid nu, maar ook bij een (hopelijk) herhaald verblijf. Zo hoeft u bij een volgende reservering niet opnieuw alle informatie met ons te delen; we hebben ze immers (zorgvuldig en beveiligd) voor u bewaard. Mocht u dit toch niet wensen, dan kunt u dat natuurlijk altijd aangeven.

De gegevens die we nodig hebben voor de facturering en het nachtregister kennen overigens een wettelijke bewaartermijn van 7 jaar, waaraan we dienen te voldoen.

Delen van persoonsgegevens met derden 

Wij verkopen uw gegevens niet aan derden en zullen deze uitsluitend aan anderen verstrekken indien dit nodig is in het kader van onze dienstverlening, danwel om te voldoen aan een wettelijke verplichting (denk aan bijvoorbeeld het nachtregister, basis voor de afdracht van de toeristenbelasting).

Met bedrijven die uw gegevens in onze opdracht verwerken, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Wij maken overigens uitsluitend gebruik van gerenommeerde en betrouwbare partijen met een goede naam in de sector. Voor onze (online) reserveringen is dat bijvoorbeeld RoomRaccoon (www.roomraccoon.nl), voor onze administratie is dat Exact Online (www.exactonline.nl) en voor de verzending van leuke berichten is dat MailChimp (www.mailchimp.com). Met deze partijen is dus afgedekt dat zij net zo zorgvuldig met uw gegevens omgaan als wij, en dat ze deze gegevens niet gebruiken voor een ander doeleind dan in het kader van hun dienstverlening naar ons (en uiteindelijk dus naar u).

Brownies. Uhm, sorry … Cookies!

Gastvrij als we zijn ontvangen we onze gasten graag met iets lekkers. Zelfs online 🙂 Zonder gekheid: bij het eerste bezoek aan deze website wordt een klein tekstbestandje opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. Een ‘cookie’. Wij gebruiken alleen cookies die niet te herleiden zijn naar een specifieke gebruiker, en dus geen inbreuk maken op uw privacy. Dit zijn de zogenaamde technische en functionele cookies. Ze zijn nodig voor de juiste werking en verbetering van onze website en uw gebruiksgemak. Mocht u toch geen cookies wensen, dan kunt u uw internetbrowser zo instellen dat deze geen cookies meer opslaat. Ook kunt u alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Mailings

Wij vinden het leuk om contact te onderhouden met gasten die al eens bij ons waren. We doen dit, onder andere, door met enige (on)regelmaat een berichtje te sturen over wat ons bezig houdt. We noemen het ‘il Giornale Dalauro’. Een leuk verhaal, nieuwe ontwikkelingen, een mooie aanbieding, een lekker recept of gewoon iets anders dat we graag met u willen delen. We denken dat het plezierige e-mails zijn die u zouden kunnen inspireren. We houden het bescheiden (denk aan een keer of 6 per jaar) maar zullen u toch, kort na uw verblijf, een e-mail sturen met een verzoek om ons toestemming te verlenen voor het toezenden van ‘Il Giornale’. Wellicht gevolgd door een kleine reminder 🙂 Reageert u daar niet op, dan ontvangt u niets meer van ons (maar mist u veel).

Overigens kunt u zich altijd weer eenvoudig afmelden van onze berichten, mocht u op enig moment besluiten dat u ze toch niet zo leuk vindt. Even goede vrienden.

Beeldmateriaal

Omdat gastvrijheid draait om mensen gebruiken we op onze website, facebook of andere media waarop we onszelf presenteren, soms foto’s of video’s waarop gasten herkenbaar in beeld zijn gebracht. Liefst échte gasten, dat vinden we wel zo écht. Mensen die herkenbaar in beeld zijn, hebben daartoe altijd toestemming verleend. Zo zullen we ook aan u, in een voorkomend geval, om uw expliciete toestemming vragen of we een foto van u mogen gebruiken danwel een video opname mogen maken. De keuze is volledig aan u. Maakt u zich op voorhand alstublieft geen zorgen. Het komt écht niet zo vaak voor, maar soms zijn we gewoon toe aan wat nieuw beeldmateriaal. U kunt deze toestemming overigens te allen tijde weer intrekken.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.  U kunt een verzoek hiertoe bij ons indienen (onze contactgegevens staan elders op deze website). Wij zullen u dan laten weten wat we allemaal van u weten, zodat u de gegevens eventueel kunt aanpassen, of laten verwijderen uit onze database. Dit laatste geldt overigens niet voor gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn van 7 jaar bestaat; deze mogen we pas daarna verwijderen.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen 

Er zijn passende (technische en organisatorische) maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat, zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die we verwerken. Als u het idee heeft dat uw gegevens toch niet goed beveiligd zijn, of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op.

Laura en Rob.