Goedemorgen, goed geslapen?

de dag is nog maar net begonnen, of het zoete leven dient zich al aan

Ontbijt met streekproducten

Goh, ja, ons ontbijt. Dat is toch wel uitgegroeid tot een beleving op zich. Een mooie collectie, deels huisgemaakte, kwaliteitsproducten. Aan tafel uitgeserveerd. Het meeste uit Zuid Limburg, de rest uit Italië.

Met heerlijk brood van de betere bakkers uit de buurt en altijd een verfrissende #ontbijtamuse. Neem er vooral de tijd voor, de heuvels buiten wachten echt wel op u … La dolce vita!

Glutenvrij ontbijt? Met plezier!

En omdat we apetrots zijn op onze lokale leveranciers stellen we ze hier even aan u voor.

Website Ontbijt Koos

Brood van Koos

Als er sterren uitgedeeld zouden worden aan excellente bakkerijen, dan zou Koos van Eijndhoven er zeker een verdienen. Het bakken van heerlijk geurend en knapperig desembrood is helemaal ‘zijn ding’.

De Limburgse granen worden gemalen in de Commandeursmolen in Mechelen. Wat water erbij, beetje zout, natuurlijk zuurdesem en een hete oven. Meer heeft een goed brood eigenlijk niet nodig. Nou ja, behalve de hand van de meester dan.

Website Ontbijt Starmans alternatief

Broodjes van At en Jean-Paul

“Een foto van ons? Dat hoeft echt niet.” Misplaatste bescheidenheid, wat ons betreft. Want als Koos tovert met desem, doen At en Jean-Paul Starmans dat met gist. We zijn gezegend met zo’n goede dorpsbakker. Iedere ochtend rijden we even de heuvel af, voor dagverse juweeltjes.

Als uitermate kritische bakkerszoon kiest Rob meestal voor de wat stevigere exemplaren, met prachtige namen als ‘Eyser volkoren’ en ‘Wittems rogge’. Onderweg horen we de nog knisperende korst langzaam tot rust komen. En nu maar hopen dat onze gasten niet álles opeten.

Vleeswaar van Jean

“Non mangiare per vivere, ma vivere per mangiare”. En dát is Jean Hermens goed aan te zien. Zijn voorliefde voor culinaria uit Italië delen we met hem. Als het lekker is én het komt uit Italië, dan is de kans groot dat Jean het in zijn winkel heeft liggen.

Hij reist zelf regelmatig naar Italië om de lekkerste producten weg te halen bij vaak kleine locale producenten. Voor ons verzorgd Jean met liefde het vleeswaar … kruidige porchetta, mild zoute prosciutto, boterzachte cotto en smakelijke coppa di parma zijn maar enkele voorbeelden. Allemaal pareltjes op onze ontbijttafels.

Website Ontbijt John

Honing van John (z’n bijen)

Voor de betere honing hoeven we eveneens niet ver van huis. Die halen we gewoon ‘op de hoek’, bij alleskunner John Cox. John zorgt, behalve voor zijn wijngaard, ook erg goed voor zijn bijen.

Als tegenprestatie leveren ze hem er jaarlijks de mooiste honing voor terug. En dan is het een kwestie van er snel bij zijn, voordat John alweer door zijn voorraad heen is. Een exclusief product, dus, dat we onze gasten graag willen laten proeven. Puurder bestaat niet. Een mooie toevoeging aan ons ontbijt met streekproducten.

Stroop van André

Midden in een van de mooiste vergezichten uit de omgeving, langs het spoor van het ‘miljoenenlijntje’ en tussen de boomgaarden en weilanden met blonde runderen, ligt het culinair paradijs van André Leclercq. De Eyserhalte.

Een mooie selectie zelf verbouwde, zelf geproduceerde of met zorg ingekochte delicatessen. Allemaal bedoeld voor het Grote Genieten. Voor ons ontbijt met streekproducten levert André de appel/peer/kweepeer stroop. Vooral de toevoeging van kweepeer zorgt voor een unieke smaakbeleving.

Website Ontbijt Jac

Homemade Jam van ‘papa’ Jac

Stel, je zoon runt een B&B en gunt zijn gasten alleen het allerbeste van het Limburgse land. Hij koopt zijn fruit bij boeren in de buurt en is er maar wat druk mee. Je helpt wel eens een handje. Dat worden twee handjes.

Het loopt een beetje uit de hand, en voor je het weet ben je verantwoordelijk voor de hele jamproductie van zoonlief’s gasten. Miemele, Wolbere, Ringelaote, Kweijpaere, Braomele, … Ik vind het geweldig dat je dat nog steeds voor ons doet, pap. En met liefde; dat proef je in ieder potje!

Trouwens, voor uw glutenvrij ontbijt kiest u gewoon uw eigen (nog niet aangeroerde) potje uit. Helemaal voor uzelf 🙂

CHCO spread van Toussaint en Mirjam

Het klinkt een beetje chique, CHCO spread, maar het is dan ook geen gewone chocoladepasta die chocolatier Toussaint Claessens maakt. Ooit bedenker van het chocolade klompje aan een houten lepeltje, voor in een glas warme melk … en de rest is geschiedenis.

De chocolade producten van Toussaint en Mirjam hebben inmiddels vele fans over de hele wereld, maar we beschouwen zijn delicatessen toch een beetje ‘van hier’. De productie ligt immers om de hoek, in Kerkrade. Met enige regelmaat rijden we er even naar toe om onze voorraad bij te vullen … en dat is best vaak 🙂

Appelsap van Léon

Langs de ‘linkeroever’ van de Eyserbosweg, op een steenworp afstand van onze B&B, liggen de appelboomgaarden van Léon Grooten. Zes verschillende rassen worden er vakkundig geteeld. En bij een ontbijt met streekproducten mag zijn sap natuurlijk niet ontbreken!

Maar in zijn sap verwerkt hij hoofdzakelijk de Jonagold, met zijn mooie balans tussen frisse zuren en een lekker zoetje. Soms schenken we er nog een scheutje vlierbessen siroop doorheen, gewoon voor de lekker, maar zonder is het sap ook al niet te weerstaan.

Voor een glutenvrij ontbijt met streekproducten moet u dus bij Dalauro zijn!