Praktische informatie

goed om te weten

Minimum verblijfsduur

In beginsel hanteren wij een minimum verblijfsduur van twee nachten. Zeker in de weekends en schoolvakanties, omdat we dan ook graag tijd besteden aan ons gezin. Het schoonmaken van kamers vinden onze kinderen geen fijne invulling van deze ‘quality time’ ūüôā¬†Tijdens lange weekends (Hemelvaart, Pasen en Pinksteren) geldt een minimum verblijf van drie nachten.

Trouwens, waarom zou u uzelf tekort doen en maar zo kort komen genieten van al het mooie dat het Zuid-Limburgse heuvelland u te bieden heeft.

In- en uitchecken

Op uw dag van aankomst verwelkomen u graag vanaf 16.00 uur met een kop koffie of thee en huisgemaakte brownie. Als u eerder arriveert zijn wij waarschijnlijk nog aan het werk, maar zet gerust uw auto alvast op onze parkeerplaats voor een eerste kennismaking met de omgeving.

Op de dag van vertrek zitten wij niemand ‘achter de vodden’. Dus neem gerust tijd voor uw ontbijt. Als wij rond een uur of 11 weer kunnen beschikken over uw kamer dan komt onze planning niet in gevaar.

Kinderen

Hoewel wij persoonlijk een zwak hebben voor onze kleinste gasten, hebben we moeten concluderen dat onze B&B niet geschikt is voor een verblijf met (jonge) kinderen. Wij ontvangen met veel liefde en plezier actieve buitenmensen, liefhebbers van natuur en cultuur, rustzoekers, romantici, levensgenieters en gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Heeft u jongere kinderen? We helpen graag bij het vinden van een fijne logeerplek in het Heuvelland.

Groepen

Onze bed & breakfast is een ideale plek voor een paar dagen onder vrienden of familie. Wij ontvangen u graag en denken met plezier met u mee over een leuke invulling van uw tijd samen. Mocht uw groep uit meer dan 8 personen bestaan, dan bent u van harte welkom indien u de gehele accommodatie huurt.

Dit is om de rust en het comfort van al onze andere gasten zo veel mogelijk te waarborgen. Groepen kleiner dan 8 personen zijn in de minderheid en mêleren doorgaans prima met de overige gasten.

Toeristenbelasting

Al onze prijzen zijn exclusief toeristenbelasting. Deze bedraagt in de gemeente Gulpen-Wittem ‚ā¨1,35 pppn. Kinderen < 14 jaar zijn geen toeristenbelasting verschuldigd.

Annuleren

Wij gaan er van uit dat u de intentie heeft om bij ons te komen logeren, maar er kan natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor u genoodzaakt bent om uw plannen te wijzigen. Dat is vooral vervelend voor u, maar ook voor ons. Neemt u in dat geval even telefonisch contact met ons op (043-3637027), zodat we de situatie kunnen bespreken.

Als uitgangspunt hanteren wij een vergoeding van 50% van de reserveringskosten indien u binnen 2 weken voor aankomst annuleert (4 weken bij groepen > 8 personen). Vaak lukt het echter om andere afspraken te maken samen. Laat onverlet, dat het natuurlijk altijd verstandig is om een (doorlopende) annuleringsverzekering af te sluiten.

Huisdieren

Wij hebben er voor gekozen om geen huisdieren toe te staan in onze accommodatie.