Het Zuid-Limburgse Heuvelland

walhalla voor wandelaars, fietsers, foodies, stadsmensen … en niksers

Altijd wat te doen in Zuid Limburg!

Onze B&B bevindt zich in het hart van het Heuvelland, op een van de mooiste plekjes van Zuid-Limburg. Ideale uitvalsbasis voor uw wandel- en fietstochten. Maar ook de cultuur ligt op de loer, met steden als Aken en Maastricht ‘om de hoek’.

Maar er is veel meer te doen in Zuid Limburg, tijdens uw weekendje weg. Wat dacht u bijvoorbeeld van een workshop vlaaien bakken, een ritje met de stoomtrein, een bezoek aan een kasteel, een schaapskooi, een bierbrouwerij, een dierentuin, een golfbaan, een glasblazerij, een skibaan, een klooster, een steenkolenmijn, …

Altijd wat te doen in Zuid Limburg!

Wandelaars

Eys ligt in het Geul- en Gulpdal dat wordt gezien als één van de mooiste plekken van Nederland; niet voor niets door de stichting Natuur en Milieu bekroond met het predicaat 5-sterren landschap.

Je zal er maar op vakantie zijn. Neem een lunchpakketje mee voor onderweg en laat u verrassen door de schitterende vergezichten, de holle wegen, de vakwerkboerderijen en het kabbelende water van Geul en Gulp. Een onuitputtelijk netwerk van wandelroutes liggen voor de deur en we adviseren u graag over onze favorieten.

Fietsers

Het Zuid-Limburgse Heuvelland. Een paradijs voor de geoefende wielrenner of mountainbiker. Maar pas op u zou niet de eerste zijn die zich verkijkt op de verraderlijke Eyserbosweg, berucht onderdeel van de finale van de jaarlijkse Amstel Gold Race. Uw fietsen stalt u bij ons veilig in een afsluitbare stalling.

Wilt u wel fietsen tijdens uw weekendje weg in Zuid Limburg, maar bent u iets minder geoefend? Dan raden we u aan om ter plaatse een e-bike te huren. Dat kan onder andere bij www.rocca.nl (in Gulpen) of www.cyclecenter.nl (in Valkenburg). Even reserveren is wel aan te raden.

Stadsmensen

U waant zich in onze B&B, centraal in het Zuid-Limburgse Heuvelland, ver van de bewoonde wereld. Maar toch liggen historische en cultuur-rijke steden als Aken en Maastricht op nog geen 30 autominuten.

Het vestingstadje Valkenburg, met zijn kasteelruïne en diverse prachtig gerestaureerde gebouwen, bevindt zich op nog geen kwartier bij ons vandaan. Het roept ongetwijfeld herinneringen op aan een eerder weekendje weg in Zuid Limburg …

Foodies

Voor ons is lekker eten al de helft van een geslaagde vakantie. Als dat ook voor u geldt dan komt u in Zuid-Limburg goed aan uw trekken. De keuze is enorm en we adviseren u graag op basis van uw wensen.

Eys zelf is overigens al gezegend met twee erg leuke restaurants. Laat u culinair verrassen door Jack en Nicole in hun gezellige huiskamerrestaurant (www.tavernelambieck.nl) of kies voor een van de streekgerechten Bie de Tantes. (www.bie-de-tantes.nl)

Niksers

Niks moet, maar niksen mag bij ons. De hele dag, als u dat wil! Vanuit de gemeenschappelijke ruimte heeft u toegang tot onze voortuin, waar u met een kopje thee of koffie en een goed boek kunt genieten van de laatste zonnestralen.

De schaapjes van onze buren mekkeren wat op de achtergrond en Hendrik, de haan van onze buren, slaapt graag uit en laat zich vooral overdag horen. En … zie ik tussen die bomen daar een hangmat? Geef er maar gewoon aan toe. Het is per slot van rekening vakantie!

Altijd wat te doen in Zuid Limburg … maar nu even niet 🙂