Het begon met een wandje…

“Gaan jullie écht alle kamers verven? En het ziet er allemaal nog zo fris uit!”

Het is niet de eerste keer dat onze gasten verbaasd reageren als we ze vertellen over onze plannen. En ach, we snappen dat wel. Onze kamers voldoen immers prima. Alles zit nog strak in de verf, ze zijn goed onderhouden, fijn en comfortabel ingericht en zien er verzorgd uit. Wat wil een gast nu nog meer …

Nou ja, misschien net die extra sprankel. Iets warmere kleuren, bijvoorbeeld. Leuke, frisse, eigentijdse accessoires. Het ‘wow’ gevoel, zeg maar. En als onze gasten er dan nog niet aan toe zijn … wij wel!

Dalauro bestaat dit jaar 10 jaar. We vonden dat gewoon een mooi moment om ‘de hele boel’ even lekker op te frissen. Niet omdat het moet, maar omdat wij het willen. En we merken dat het proces alleen al ons weer nieuwe energie geeft voor het aanstaande seizoen.

We bevinden ons momenteel in de toeristische komkommertijd. Niet dat Zuid-Limburg niet de moeite waard is in deze tijd van het jaar; integendeel. Maar er zijn nu eenmaal van die periodes dat het er allemaal nóg rustiger aan toe gaat hier in het Heuvelland. En dat is eigenlijk best fijn. Het biedt ruimte om even pas op de plaats te maken. Even wat meer tijd voor onszelf. Een korte vakantie. Nadenken over het afgelopen jaar en plannen ontwikkelen voor het komende. Gewoon even ‘landen’, na een maand of 10 beschikbaar zijn voor onze gasten. Dat doen we overigens met plezier, maar er zijn van die ‘nu even niet’ momenten, en de maanden januari en februari lenen zich daar bij uitstek voor.

Maar het is traditioneel ook de periode dat er alle ruimte is om wat onderhoudsklusjes uit te voeren en, waar nodig, de boel even van een nieuwe lik verf te voorzien. En zo stonden we ook dit jaar alweer, nog voor dat die korte vakantie aan de beurt was, met de boormachine en de kwast in de hand. Wat begon met de gedachte om in al onze kamers ‘een wandje’ van een kleur te voorzien, ontaardde al snel in een proces waarin zowat alles op de schop ging. Nou ja, de bedden en kasten blijven staan, maar voor de rest gaat er toch een heleboel veranderen.

En dat is allemaal de schuld van Ingrid en Diana. Onze stylistes. Nou ja, het was ons eigen idee om wat expertise in te schakelen; dus eigenlijk is het onze eigen schuld. Maar veel van de ideeën van de dames vonden we gewoon zóó gaaf dat we er geen nee tegen konden zeggen. Het gaat ons uiteindelijk wat meer kosten dan een paar potten verf, wat oorspronkelijk dus de bedoeling was, maar het geeft ons energie voor de volgende 10 jaar Dalauro!

In dit artikel zitten wat sneak previews van wat het gaat worden. Er is nog niet heel erg veel op te zien, maar dat is precies de bedoeling. Zodra we er helemaal klaar mee zijn, en ook Sjurlie langs is geweest voor nieuwe foto’s, gaan we los. Dat zal eind februari zijn … want er moet nog het een en ander gebeuren.

Hoezo, komkommertijd.

Tot gauw,
bij Dalauro 2.0!