“Je bent pas goed als anderen het zeggen”

Ik hoor het mijn vroegere manager, Co Berendsen, nog zeggen. Het was bij Vodafone, waar het altijd ‘een dingetje’ was om in onafhankelijke tests als beste netwerk uit de bus te komen. Maar het zijn wijze woorden. Immers, je kunt jezelf helemaal niet goed vinden. Net zo goed als dat je jezelf helemaal niet gastvrij kunt vinden. Het is namelijk een beleving die bij de ander zit. Je kunt dus alleen goed of gastvrij gevonden worden … door een ander.

Hoe leuk is het dan als je op één en dezelfde dag in twee totaal verschillende, en onafhankelijk van elkaar tot stand gekomen, ‘De beste’-lijstjes genoemd wordt.

Dat is héél leuk!

Top 5 beste B&B’s van Nederland

Allereerst was daar Zoover.nl. U weet wel, de onafhankelijke reis-review-site waar iedereen kan vertellen wat hij van een logeerplek vindt. Ze maken wel vaker lijstjes, en we hebben er ook al vaker in gestaan, maar het blijft leuk om ook nu weer te zien dat we volgens de reviewers van Zoover nog steeds tot de top 5 van Nederland behoren. We hadden het zelf niet eens in de gaten dat we vermeld waren, tot dat onze vaste gast Pia ons daar op wees …

En, trouwens, ik zie er geen andere Limburgse B&B tussen staan. Dus volgens mij zijn we ook nog eens stiekem de beste van Limburg.

Dank jullie wel, lieve gasten!

Top 5 lekkerste ontbijtjes van Nederland

En even later, dezelfde dag nog, werden we geattendeerd op een lijstje van Marleen Brekelmans. U kent haar vast; zo niet dan wordt dat hoog tijd! Marleen deelt namelijk via haar website bijzonderplekje.nl de fijnste geniet-plekjes van Europa. Ze heeft een neus voor wat bijzonder is, en verhaalt daar enthousiast over. Ik noem haar niet voor niets de #ambassadeurvanhetgoedeleven. En dat met het reukorgaan in die neus ook helemaal niets mis is, blijkt wel uit haar opsomming van de 5 lekkerste ontbijtjes van Nederland.

Dank je wel, Marleen!