Onze belofte

Op diverse plekken op deze website staat dat ontmoeten, onthaasten en genieten centraal staan bij Dalauro en doen wij de volgende belofte:

“Wij beloven een paar dagen onbezorgd genieten in onze B&B.
Van begin tot eind. Dat vinden wij belangrijk!”

Het is alweer een week geleden dat onze premier de route uit de huidige crisis schetste, tijdens een persconferentie die zich onderscheidde van de vorigen omdat er gesproken werd over “wat wél weer mag”. Zij het met de nodige reserves, maar toch, het is een kanteling in de berichtgeving. Een nieuwe fase, en dat doet ons goed!

Gelijk na de persconferentie maakten we een #avondwandeling en deelden we ons enthousiasme live op facebook. We vertelden jullie dat we ons comfortabel voelen bij het weer openen van onze B&B op vrijdag 15 mei.

Twijfel

Inmiddels zijn we een week verder en hebben we de consequenties voor ‘Dalauro in het nieuwe normaal’ op ons laten inwerken, en bespeuren we toch wel enige twijfel bij onszelf. Twijfel over wat er overblijft van de Dalauro ervaring als we al die leuke, spontane en ongedwongen momenten met onze gasten, heel functioneel moeten gaan organiseren. Wat blijft er over van de ongedwongen sfeer als we over iedere handeling moeten gaan nadenken. De gedachte bij het uitkleden van het ‘Dalauro concept’ tot ‘iets functioneels met slapen en ontbijten’ voelt niet goed. Het zijn immers juist de dingen die je niet ziet, maar wel voelt, die Dalauro maakt tot wie we zijn …

MAAR TOCH GAAN WE ER VOOR!
samen met jullie, onze gasten

VANAF VRIJDAG 15 MEI
zijn jullie weer van harte welkom

Wij beloven dat we er alles aan zullen doen om jullie verblijf bij ons zo onbezorgd mogelijk te maken. Jullie kennen ons, dus ga er maar vanuit dat we dat verdomd serieus nemen. Maar tegelijkertijd realiseren we ons dat dit alleen kan als ook onze gasten zich bewust zijn van de nieuwe situatie, accepteren dat het even anders is, en ons helpen een veilige omgeving te creëren voor ons allemaal.

Het antwoord op ons ’twijfel’ vraagstuk zat dus verstopt achter het besef dat (ook wij) dit samen gaan oplossen. Immers, als we ons allemaal bewust zijn van ‘het nieuwe normaal’, de gedragingen die daar bij horen én de verantwoordelijkheid van ons allemaal om daar naar handelen … dan kan het eigenlijk niet anders dan dat we het fijn gaan hebben samen.

Al zal het even niet meer als normaal zijn. Maar ach, normaal, dat waren we toch al niet 🙂

Tot gauw!

Laura en Rob.

Onze aanpak
in tijden van Corona

– update 26 november 2021 –

Uitgangspunt is het het creëren van een veilige omgeving voor onze gasten (en onszelf) die het mogelijk maakt om een paar dagen onbezorgd te genieten in en rond onze bed & breakfast. Het allerbelangrijkst daarbij is dat niemand in onze B&B symptomen vertoont die mogelijk duiden op de aanwezigheid van het virus. En dat we dat zo houden.

Om die reden:

 • vragen wij onze gasten hun QR code te tonen bij binnenkomst
 • houden wij ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM
 • vragen, en faciliteren, wij onze gasten om datzelfde te doen

Dus …

 • begroeten en ontmoeten we elkaar op gepaste afstand
 • dragen we een mondkapje (bij verplaatsingen in het pand)
 • poetsen en desinfecteren wij ons helemaal suf, en wassen en ontsmetten we onze handen meer dan ooit
 • vragen we ook onze gasten om, steeds wanneer ze het pand betreden, ook even de handen te ontsmetten

Daarnaast:

 • stellen we een maximum aan het aantal reserveringen, om onze gasten maximaal de ruimte te bieden
 • slapen gasten, niet behorende tot hetzelfde huishouden, niet op dezelfde kamer
 • vragen we gasten het toilet in hun eigen kamer te gebruiken, in plaats van dat in de gemeenschappelijke ruimte
 • komen we niet op de gastenkamers gedurende het verblijf; schone washandjes, handdoeken en gebruiksartikelen zijn uiteraard beschikbaar
 • overleggen we bij een langer verblijf over de wensen en mogelijkheden t.a.v. het tussentijds verzorgen van de kamers
 • is onze (infrarood) sauna momenteel niet in gebruik
 • ontvangen we voorlopig geen groepen

Ontbijt
Het ontbijt mogen we ‘gewoon’ uitserveren in onze gemeenschappelijke ruimte. We zorgen voor voldoende ruimte tussen de diverse gezelschappen, zodat u onbezorgd kunt genieten van het lekkerste uit de streek en plannen kunt maken voor de invulling van uw dag.

En jullie gastentafel dan?
Het ‘met zijn allen aan een lange tafel’ genieten van het gastendiner op de dag van aankomst is even niet aan de orde. Het is momenteel zelfs niet toegestaan om het diner uit te serveren in onze gemeenschappelijke ruimte. Ja, voor 17 uur, maar dat is écht te vroeg 🙂

Daarom zullen we onze gastendiners voorlopig als ‘in-house delivery’ aanbieden. Niet in plastic bakjes, maar gewoon lekker vers, op een echt bord. Aangeboden op een dienblad aan uw kamerdeur. Zo kunt u toch volwaardig genieten van Rob’s kookkunsten, maar dan op uw eigen kamer. Aan uw eigen tafeltje, dat we er voor de gelegenheid hebben neergezet.

En op de andere dagen?
Op de dag van aankomst is het gastendiner dus voorzien, zoals hierboven beschreven. Omdat er momenteel geen diner mogelijkheden zijn in de horeca, heeft u de volgende opties op de overige dagen van uw verblijf (bijvoorbeeld de zaterdag):

 • Geniet van een heerlijke ‘lazy lunch’ in een van de restaurants in de omgeving. Misschien is dit wel het begin van de lunchcultuur in Nederland 🙂
 • Maak ook deze avond gebruik van onze ‘in-house delivery’ voor het diner. Iets minder uitgebreid dan op de dag van aankomst, maar minstens even smaakvol. Denk aan een lekkere maaltijdsalade, een stevige stoof, een rijke soep, een zalige pasta, dat soort dingen. Met uiteraard iets lekkers toe.
 • Maak gebruik van een bezorg- of afhaalmaaltijd elders. Wij faciliteren dat met borden, bestek, een drankje, kaarsje, muziekje  … op uw eigen kamer
 • Als het nodig is om even iets op te warmen of op te piepen in de oven, assisteren we daar graag bij.

Tenslotte …
Het is allemaal even aanpassen; het is niet anders. Maar we zijn er van overtuigd dat we er samen met u een paar fijne dagen van gaan maken. Het voelt allemaal misschien wat afstandelijker, maar troost u met de gedachte dat die afstand maar ‘fysiek’ is. Als mensen waren we nog nooit zo dicht bij elkaar.

Ik ben overtuigd. We komen!