Onze belofte

Op diverse plekken op deze website staat dat ontmoeten, onthaasten en genieten centraal staan bij Dalauro en doen wij de volgende belofte:

“Wij beloven een paar dagen onbezorgd genieten in onze B&B.
Van begin tot eind. Dat vinden wij belangrijk!”

Het is alweer een week geleden dat onze premier de route uit de huidige crisis schetste, tijdens een persconferentie die zich onderscheidde van de vorigen omdat er gesproken werd over “wat wél weer mag”. Zij het met de nodige reserves, maar toch, het is een kanteling in de berichtgeving. Een nieuwe fase, en dat doet ons goed!

Gelijk na de persconferentie maakten we een #avondwandeling en deelden we ons enthousiasme live op facebook. We vertelden jullie dat we ons comfortabel voelen bij het weer openen van onze B&B op vrijdag 15 mei.

Twijfel

Inmiddels zijn we een week verder en hebben we de consequenties voor ‘Dalauro in het nieuwe normaal’ op ons laten inwerken, en bespeuren we toch wel enige twijfel bij onszelf. Twijfel over wat er overblijft van de Dalauro ervaring als we al die leuke, spontane en ongedwongen momenten met onze gasten, heel functioneel moeten gaan organiseren. Wat blijft er over van de ongedwongen sfeer als we over iedere handeling moeten gaan nadenken. De gedachte bij het uitkleden van het ‘Dalauro concept’ tot ‘iets functioneels met slapen en ontbijten’ voelt niet goed. Het zijn immers juist de dingen die je niet ziet, maar wel voelt, die Dalauro maakt tot wie we zijn …

MAAR TOCH GAAN WE ER VOOR!
samen met jullie, onze gasten

VANAF VRIJDAG 15 MEI
zijn jullie weer van harte welkom

Wij beloven dat we er alles aan zullen doen om jullie verblijf bij ons zo onbezorgd mogelijk te maken. Jullie kennen ons, dus ga er maar vanuit dat we dat verdomd serieus nemen. Maar tegelijkertijd realiseren we ons dat dit alleen kan als ook onze gasten zich bewust zijn van de nieuwe situatie, accepteren dat het even anders is, en ons helpen een veilige omgeving te creëren voor ons allemaal.

Het antwoord op ons ’twijfel’ vraagstuk zat dus verstopt achter het besef dat (ook wij) dit samen gaan oplossen. Immers, als we ons allemaal bewust zijn van ‘het nieuwe normaal’, de gedragingen die daar bij horen én de verantwoordelijkheid van ons allemaal om daar naar handelen … dan kan het eigenlijk niet anders dan dat we het fijn gaan hebben samen.

Al zal het even niet meer als normaal zijn. Maar ach, normaal, dat waren we toch al niet 🙂

Tot gauw!

Laura en Rob.

Onze aanpak
in tijden van Corona

– update Juli 2021 –

Zelfs nu het eind van de pandemie in zicht lijkt, blijft ons uitgangspunt het creëren van een veilige omgeving voor onze gasten (en onszelf). Alleen dan is het immers mogelijk om onbezorgd te genieten in en rond onze bed & breakfast. Het allerbelangrijkst daarbij is dat niemand in onze B&B symptomen vertoont die mogelijk duiden op de aanwezigheid van het virus. En dat we dat zo houden.

Om die reden:

 • bellen we onze gasten kort voor hun verblijf om even ‘de temperatuur op te meten’
 • houden wij ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM
 • vragen, en faciliteren, wij onze gasten om datzelfde te doen

Dus …

 • begroeten en ontmoeten we elkaar op gepaste afstand (die anderhalve meter, dus)
 • poetsen en desinfecteren wij ons helemaal suf, en wassen en ontsmetten we onze handen meer dan ooit
 • vragen we ook onze gasten om, steeds wanneer ze het pand betreden, ook even de handen te ontsmetten

Daarnaast:

 • verhuren we voorlopig niet al onze kamers, om onze gasten maximaal de ruimte te bieden
 • slapen gasten, niet behorende tot hetzelfde huishouden, niet op dezelfde kamer
 • komen we niet op de gastenkamers gedurende het verblijf; schone washandjes, handdoeken en gebruiksartikelen zijn uiteraard beschikbaar
 • overleggen we bij een langer verblijf over de wensen en mogelijkheden t.a.v. het tussentijds verzorgen van de kamers
 • is onze (infrarood) sauna momenteel niet in gebruik
 • ontvangen we voorlopig geen groepen
 • zit ieder gezelschap aan zijn eigen tafeltje tijdens de eetmomenten

En jullie gastentafel dan?
Hm, daar raak je een gevoelige snaar. Onze gastendiners ‘aan de lange tafel’ op maandag- en vrijdagavond worden door veel van onze gasten gezien als een van de hoogtepunten van een verblijf bij Dalauro. Het gezamenlijk genieten van de maaltijd, het delen van verhalen, de sfeer en gezelligheid … het zijn memorabele momenten.

Het moge duidelijk zijn dat het ‘met zijn allen aan een lange tafel’ zitten momenteel niet aan de orde is. Maar de ervaring leert dat onze gastendiners, ook met ieder gezelschap aan zijn eigen tafeltje, onverminderd memorabele avonden zijn.

Tenslotte …
Het blijft dus nog even aanpassen; het is niet anders. Maar we zijn er van overtuigd dat we er samen met u een paar fijne dagen van gaan maken. Het voelt allemaal misschien wat afstandelijker, maar troost u met de gedachte dat die afstand maar ‘fysiek’ is. Als mensen waren we nog nooit zo dicht bij elkaar.

Ik ben overtuigd. We komen!